Aviči (angl.: Avicii); todesine nimi om Tim Bergling (mugažo ročin i anglijan kelil, ročin virkmine: [tɪm ²bærjlɪŋ]; sünd. 8. sügüz'ku 1989, Stokhol'm, Ročinma — kol. 20. sulaku 2018, Maskat, Oman) oli ročinmalaine didžei da muzikprodüser.

Aviči
roč.: Tim Bergling
Aviči vl 2014
Aviči vl 2014
nimi sündundan jäl'ghe:

roč.: Tim Bergling

radmižen toižend:

muzikant, diskor, remixer, muzikprodüser, pajatai

sündundan dat:

8. sügüz'ku 1989(1989-09-08)[1][2][3]

sündundan sijaduz:

Stokhol'm, Ročinma

valdkund:

Flag of Sweden.svg Ročinma

kolendan dat:

20. sulaku 2018(2018-04-20)[2][3] (28 vot)

kolendan sijaduz:

Maskat, Oman

tat:

Klas Bergling[d]

mam:

Anki Lidén[d]

avtograf:

Avicii's signature.svg

sait:

avicii.com

Commons-logo.svg Aviči VikiAitas

BiografiiRedaktiruida

Tim oli sündnu Stokhol'm-lindha, Klas Bergling i Anki Liden-aktrisan kanzha. Tegi muzikališt kar'jerad vspäi 2006. Oli läžui pankreatital pit'kan aigan.[4][5][6]

DiskografiiRedaktiruida

Al'bomadRedaktiruida

  • 2013 — True (Tozi)
  • 2015 — Stories (Istorijad)

Minial'bomadRedaktiruida

  • Muja EP (2009)
  • The Days / Nights EP (2014, Päiväd / Öd)
  • Pure Grinding / For a Better Day (2015, Puhtaz šlifuind / Parembas aigas)
  • AVĪCI (01) (2017)

SingladRedaktiruida

  • Sound of Now (2008, Nügüdläine kulund)
  • Muja (2009)
  • Ryu (2009)
  • Even (2009, Eskai)
  • Break da Floor (2009, Murenda lavad)
  • Bom (2010)
  • Bromance (2010, Bromans)
  • Tweet It (2010, Tvita)
  • Street Dancer (2011, Irdal'ne kargaidai)
  • Fade into Darkness (2011, Kadoda pimedas)
  • Levels (2011, Tazopindad)
  • Collide (feat. Leona Levis) (2011, Ainastada)
  • Silhouettes (2012, Siluetad)
  • I Could Be the One (feat. Niki Romero) (2012, Voilin olda mugoman)
  • We Write the Story (2013, Kirjutam istorijan)
  • Wake Me Up (2013, Noustata mindai)
  • You Make Me (2013, Sädat mindai)
  • Hey Brother (2013, Hei vell' )
  • Addicted to You (2013, Himoičen sindai)
  • Lay Me Down (2014, Vereta mindai)
  • The Days (2014, Päiväd)
  • The Nights (2014, Öd)
  • Feeling Good (2015, Mujaden hüvin)
  • Waiting for Love (2015, Armastusen varastaden)
  • For a Better Day (2015, Parembas aigas)
  • Pure Grinding (2015, Puhtaz šlifuind)
  • Broken Arrows (2015, Muretud nolad)
  • Taste the Feeling (2016, Napri mujandad)
  • Without You (feat. Sandro Kavazza) (2016, Sinuta)
  • Lonely Together (feat. Rita Ora) (2017, Ühtes ühtelaz)

HomaičendadRedaktiruida

  1. Discogs — 2000.
  2. 2,0 2,1 Dutch Top 40
  3. 3,0 3,1 Bibliothèque nationale de France BnF authorities: اوپن ڈیٹا پلیٹ فارم, платформа відкритих даних, платформа открытых данных, plateforme de données ouvertes, piattaforma di dati aperti, Opendata-Plattform, otevřená data platforma, åben-data-platform, տվյալների բաց շտեմարան, platforma za odprte podatke, plataforma de datos abierta, plataforma de dados aberta, платформа адкрытых дадзеных, платформа на отворените данни, platforma otwartych danych, ашық деректер платформасы, ачык маалыматтарды платформа, açıq məlumat platforması, ochiq ma'lumotlar platforma, açık verilerin platformu, платформа отвореног података, platforma otvorenih podataka, platforma otvorenog podataka, platforma otvorených údajov, πλατφόρμα ανοικτών δεδομένων, platformu atklātā datu, platforma atvira duomenų, platvormi avatud andmete, avoimen datan foorumi, nyílt adatok platformja, პლატფორმა ღია მონაცემები, платформа за отворени податоци, нээлттэй мэдээллийн тавцан, platformă de date deschise, platformo de malferma datumoj, open data platform, плятформа адкрытых зьвестак, Усьтэм даннойёслэн платформазы, асыҡ мәғлүмәт платформаһы, açıq malümat platforması, açıq malümat platforması, ачык малюмат платформасы, öppen dataplattform — 2011.
  4. Avicii's music 'will live forever': Tributes paid to the Swedish DJ (Aviči:n muzik 'eläškandeb kaiken': and ročin didžejale). — Bbc.com. (angl.)
  5. Avicii struggled with fame and had stepped away from the limelight (Aviči vastusti ičeze hoštust i läksi ristitkundan tarkusen keskusespäi) // Uzištused 21. sulaku 2018. — Cnn.com. (angl.)
  6. Смерть диджея Avicii: полиция отказывается озвучивать подробности (Aviči-didžein surm: Policii pučihe pagišta detalid). — Vesti.ru. (ven.)

IrdkosketusedRedaktiruida