Avaita pämenü

Sal'vatore (Toto) Kutun'jo (ital.: Salvatore "Toto" Cutugno; sünd. 7. heinku 1943, Fozdinovo, Toskan-agj, Italii) om italijalaine pajatai da muzikankirjutai, edestab italijan kelel.

Kutun'jo Toto
ital.: Toto Cutugno
Toto Kutun'jo aigemba mi vodel 1976
Toto Kutun'jo aigemba mi vodel 1976
nimi sündundan jäl'ghe:

ital.: Salvatore Cutugno

radmižen toižend:

pajatai, laulja-laulukirjutaja, muzikankirjutai, laulukirjutaja, TV-vedai, performing artist, multiinstrumentalist, Klahvpillimängija, kitarrist, presenter, Saksofonist, accordionist, trummar, recording artist

sündundan dat:

7. heinku 1943(1943-07-07)[1][2] (76 vot)

sündundan sijaduz:

Fosdinovo[d], Massa ja Carrara provints[d], Toscana[d], Italii

valdkund:

Flag of Italy.svg Italii

sait:

totocutugno.it

Commons-logo.svg Kutun'jo Toto VikiAitas

BiografiiRedaktiruida

Toto om lühenduz Sal'vatore-nimespäi. Hän om sündnu Fozdinovo-lidnha, sodamerimehen kanzha. Tat vändi torvel. Priha oti kävutamižhe necidä soitod lapsessai, iče openui väta bangsoitoil i akkordeonal. 19-voččehe ighäsai ezini bangsoitoil Italijan muzikgruppiš.

Vozil 1976−1980 Toto oli «Albatros»-gruppan solistan. Vl 1976 pajatai ühtni ezmäižen kerdan Sanremon festivalihe, i vl 1980 oti sen ühtent sijad «Solo noi»-pajonke. Vl 1990 hän ezini Italijad Evrovizii-konkursal, kus pajati «Insieme 1992»-pajon da sai vägestust.

Toto om nainu, Karla om hänen ak. Üks' illegitimine Niko-poig om sündnu Totol vl 1989.

Nügüd'aigan (vl 2019) Toto gastroliruib, Venämadme tobjimalaz.

DiskografiiRedaktiruida

  • 1976 — Volo AZ 504 (Lendand AZ 504)
  • 1979 — Voglio l`anima (Tahtoin henged)
  • 1980 — Innamorata, innamorato, innamorati (Armastuses, armastuses, armastusen aigan)
  • 1980 — Solo noi (Vaiše mö)
  • 1981 — La mia musica (Se minun muzik)
  • 1983 — L`italiano (Italijalaižed)
  • 1985 — Per amore o per gioco (Armastusen täht vai vändon täht)
  • 1986 — Azzurra malinconia — Italia (Azur'ne tusk — Italii)
  • 1987 — Mediterraneo (Keskmeri)
  • 1990 — Insieme 1992 (Ühtes 1992)
  • 1991 — Non e` facile essere uomini (Eile kebn azj olda mužikan)
  • 1995 — Voglio andare a vivere in campagna (Tahtoin lähtta ajelten i eläda küläs)
  • 1997 — Canzoni nascoste (Peitol'žed pajod)
  • 2002 — Il treno va (Jonuz ajab)
  • 2005 — Cantando (Pajatand)
  • 2005 — Come noi nessuno al mondo (Eile mail'mas meiden kartte)
  • 2008 — Un falco chiuso in gabbia (Sauptud stajas sakkal)
  • 2010 — I miei Sanremo (Minun San-Remo)

HomaičendadRedaktiruida

IrdkosketusedRedaktiruida