Avaita pämenü

Gakt Osiro (japon.: 大城 ガクト Osiro Gakuto, angl.: Gackt Oshiro; sünd. 4. heinku 1973, Okinav-sar', Okinavan prefektur, Japonii) om japonijalaine pajatai, muzikanvändai, prodüser da akt'or. Tetas anglijankel'ženke Gackt-psevdonimanke tobjimalaz, japonine psevdonim om Gakt Kamui (japon.: 神威 楽斗 Kamui Gakuto, angl.: Gackt Camui). Mahtab väta instrumentoil: fortepiano, bangsoitod, elektrogitar, basgitar, japonižed veroližed soitod.

Gakt
japon.: 神威 楽斗
japon.: GACKT
Gakt Kenšin-festivalil vl 2008
Gakt Kenšin-festivalil vl 2008
radmižen toižend:

laulja-laulukirjutaja, pajatai, akt'or, seiyū, muzikankirjutai, scentarist, muzikprodüser, pianist, runokirjutai, model', kitarrist

sündundan dat:

4. heinku 1973(1973-07-04)[1] (46 vot)

sündundan sijaduz:

Okinawa prefektuur[d], Japonii

valdkund:

Flag of Japan.svg Japonii

sait:

gackt.com
gackt-and-dears.com
myspace.com/gackt

Commons-logo.svg Gakt VikiAitas

BiografiiRedaktiruida

Gakt om sündnu Okinav-sar'he, rükülaižiden kanzha. Openui väta soitoil lapsessai kazvatajiden-muzikanvändoiden tahton mödhe, sid' sabustamha sebranikad.

Vozil 1995−1999 Gakt oli «Malice Mizer»-gruppan solistan. Hän augoti solišt kar'jerad lähtendan gruppaspäi jäl'ghe, ezineb šoud GACKTJOB-joukunke.

Om elänu igän tobjan palan Tokios, pidab erižpertin Kuala Lumpuran ezilidnas.

DiskografiiRedaktiruida

Al'bomadRedaktiruida

  • 1999 — Mizérable (EP) (Rauk)
  • 2000 — Mars (Mars)
  • 2001 — Rebirth (Toštmižsündund)
  • 2002 — Moon (Kudmaine)
  • 2003 — Crescent (Pol'ku )
  • 2005 — Love Letter (Armastuzkirjeine)
  • 2005 — Diabolos (Diavol)
  • 2009 — Re:Born (Homaičend: Sündnu)
  • 2016 — Last Moon (Jäl'gmäine Kudmaine)

Fil'mografii (lugemata doramoid)Redaktiruida

HomaičendadRedaktiruida

IrdkosketusedRedaktiruida