Sofi Marinova (bolg.: Софи Маринова), todesine nimi om Sofija Marinova Kamenova (bolg.: София Маринова Каменова; sünd. 5. tal'vku 1975, Sofii, Bolgarii) om bolgarijalaine popfolkpajatai čiganiženke augotižlibundanke.

Sofi Marinova
Sofi Marinova vn 2012 keväz'kus
Sofi Marinova vn 2012 keväz'kus
radmižen toižend:

певица

sündundan dat:

5. tal'vku 1975(1975-12-05)[1] (46 vot)

sündundan sijaduz:

Sofii, Bolgarii

valdkund:

Flag of Bulgaria.svg Bolgarii

Commons-logo.svg Sofi Marinova VikiAitas

BiografiiRedigeeri

Sofija om sündnu Sofii-lidnha.

Vozil 1994-1999 Sofi oli «Super ekspress»-gruppan solistan. Lähtendan jäl'ghe neciš gruppaspäi hän augoti solišt kar'jerad. Vl 2012 Sofi ezini Bolgarijad Evrovizii-konkursal, kus pajati «Love Unlimited»-pajon. Sai 11-nt sijad Evrovizijan pol'finalas.

Hänel om üks' Lorenco-poig.

DiskografiiRedigeeri

  • 1998 — Единствен мой
  • 1999 — Моят сън
  • 2000 — Студен пламък
  • 2001 — Нежна е нощта
  • 2002 — Осъдена любов
  • 2004 — 5 октави любов
  • 2005 — Обичам
  • 2006 — Остани
  • 2008 — Време спри
  • 2009 — VIP-ът
  • 2013 — Софи Маринова

HomaičendadRedigeeri

  1. Discogs — 2000.
  Nece kirjutuz om vaiše ezitegez. Tö voit abutada meile, ku kohendat sidä da ližadat sihe.