«Nickelback» (Nikl'bak, «nikelikaz sel'g» anglijan kelespäi; nickel znamoičeb «vällišpä» saksan keles) om tutab mail'mas kanadine muzikgrupp. Edestab muzikad hardrok- da al'ternativ rok-stiliš, pajatab anglijan kelel.

Nickelback
Nickelback
Nickelback
Žanrad al'ternativine rok, metal, hardrok
Voded 1995—
Valdkund Kanad
Lidn Hann
Kel' anglijan kel'
Leiblad Roadrunner Records,
EMI Canada,
Atlantic Records,
LiveNation,
Universal Music Canada,
Republic Records,
BMG Entertainment
Mülükund Čed Krüger,
Rajan Pik,
Maik Krüger,
Deniel Adair
Sait http://nickelback.com/

Gruppan istoriiRedaktiruida

Grupp om sätud vl 1995 Hann-lidnas, Al'bert-provincijas. Se sirdi Vankuverha ezmäižen al'boman pästandan jäl'ghe.

MülükundRedaktiruida

  • Čed Krüger (1995–) — än', gitar
  • Rajan Pik (1995–) — gitar, än', fortepjano, slaidgitar
  • Maik Krüger (1995–) — basgitar
  • Deniel Adair (2005–) — bangsoitod, tagaän'

Enččed ühtnijadRedaktiruida

  • Brendon Krüger (1995–1997) — bangsoitod
  • Mitč Gindon (1997–1998) — bangsoitod
  • Rajan Vikdeil (1998–2005) — bangsoitod

DiskografiiRedaktiruida

Minial'bomRedaktiruida

  • 1996 — Hesher (EP) (<— angl. Hey, sure! «Ka, tetpas»)

Studižed al'bomadRedaktiruida

  • 1996 — Curb (Varhindod)
  • 2000 — The State (Valdkund)
  • 2001 — Silver Side Up (Hobed üläpol')
  • 2003 — The Long Road (Pit'k te)
  • 2005 — All The Right Reasons (Kaik oiktad süd)
  • 2008 — Dark Horse (Pimed hebo)
  • 2011 — Here and Now (Täs da nügüd')
  • 2014 — No Fixed Address (Eile fiksiruidud adresad)
  • 2017 — Feed the Machine (Sötkat mašinad)

HomaičendadRedaktiruida


IrdkosketusedRedaktiruida