Big Bang (Suvikorejan muzikgrupp)


«Big Bang» (kor.: 빅뱅 PikpenSur' poukahtuz anglijan kelespäi, kirjutadas paksus «BIGBANG») om tetab prihoiden suvikorejine muzikgrupp, kudamb edestab muzikad kei-pop-stiliš vspäi 2006.

Big Bang
Big Bang
Big Bang
Žanrad kei-pop, džei-pop
Voded 2006—…
Valdkund Suvikorei
Lidn Seul
Kel' korejan kel', japonan kel'
Leiblad YG Entertainment, Avex, Warner Music Taiwan
Toižed projektad GD & TOP, GD × Taeyang
Mülükund G-Dragon , T.O.P, Thejan, Deson, Sinri
Sait http://www.ygbigbang.com/

Möi enamba 150 mln kopijoid mail'madme. Grupp om tetab modaižen kulundan kodviden tagut i suriden lavastusiden taguiči. Sädab ičeze pajoid iče.

MülükundRedigeeri

  • G-Dragon (Kvon Čži Jon)
  • T.O.P (Top, todesine nimi om Čhve Sin Hön)
  • Thejan (SOL, todesine nimi om Do Ön Be)
  • Deson (D-Lite, todesine nimi om Kan De Son)
  • Sinri (Li Sin Hön)

DiskografiiRedigeeri

Korejankel'žed al'bomadRedigeeri

  • 2006 — Bigbang Vol.1 (Bigbang 1. tom)
  • 2008 — Remember (Mušta)
  • 2016 — Made (Om tehtud)

Japonankel'žed al'bomadRedigeeri

  • 2008 — Number 1 (Nomer 1)
  • 2009 — Big Bang
  • 2011 — Big Bang 2
  • 2012 — Alive (Om elegiš)
  • 2016 — Made Series (Om tehtud serijas)

HomaičendadRedigeeri


  Nece kirjutuz om vaiše ezitegez. Tö voit abutada meile, ku kohendat sidä da ližadat sihe.