Avaita pämenü

Jekaterina Nikolajevna Lel' , psevdonim om Katä Lel' (ven.: Катя Лель, Екатерина Николаевна Лель; todesine familii om Čuprinina; sünd. 20. sügüz'ku 1974, Nal'čik, Kabardinii da Balkarii, Venäman NFST, NSTÜ) om Venäman poppajatai.

Lel' Jekaterina
Katä Lel' vn 2011 keväz'kus
Katä Lel' vn 2011 keväz'kus
nimi sündundan jäl'ghe:

ven.: Екатерина Николаевна Чупринина

radmižen toižend:

певица, laulukirjutaja, muzikankirjutai

sündundan dat:

20. sügüz'ku 1974(1974-09-20) (45 vot)

sündundan sijaduz:

Nal'čik, Vene NFSV[d], Nevondkundaližiden Socialistižiden Tazovaldkundoiden Ühtištuz

valdkund:

Flag of the Soviet Union.svg Nevondkundaližiden Socialistižiden Tazovaldkundoiden Ühtištuz
Flag of Russia.svg Venäma

sait:

klel.ru

Commons-logo.svg Lel' Jekaterina VikiAitas

BiografiiRedaktiruida

Jekaterina om sündnu Nal'čik-lidnha. Laps'aigan openui muzikškolas kahtele čuradusele: fortepiano i horan dirižiruind. Ühtni professionaližhe muzikškolha, sid' Pohjoižen Kavkazan čomamahtoiden institutha. Vl 1994 Jekaterina ajoi Moskvha i ühtni rahvahidenkeskeižhe «Музыкальный старт»-konkursha, sen jäl'ghe radoi Lev Leščenkon ohjandusen al. Vl 1998 hän pästi ičeze ezmäine studine «Елисейские поля»-al'bom. Vl 2013 Jekaterina pästi «Тобой живу»-duetpajod ročilaiženke Bosson-pajatajanke.

Koume pajod sai «Kuldaine grammofon»-arvlahjad da kändase «Voden pajo»-festivalin laureataks: «Горошины» (Hernhuded, 2001), «Мой мармеладный» (Minun marmeladine, 2003) i «Долетай» (Lenda lophusai, 2004 i 2003).

Vspäi 2008 om lähtnu mehele, Igor' Kuznecov om hänen mužik. Vl 2009 Jekaterina kätihe mamaks, Emilija-tütär om sündnu. Nügüd'aigan (vl 2017) Jekaterina gastroliruib da ezineb hüvädtegijidenke koncertoidenke.

DiskografiiRedaktiruida

Al'bomadRedaktiruida

  1. 1998 — Елисейские поля (Elisein pöudod)
  2. 1999 — Талисман (Talisman)
  3. 2000 — Сама (Iče)
  4. 2002 — Между нами (Meiden keskes)
  5. 2004 — Джага-джага (Džaga-džaga)
  6. 2005 — Кручу-верчу (Kertan-punotan)
  7. 2008 — Я твоя (Olen sinulaine)
  8. 2013 — Солнце любви (Armastusen päiväine)

HomaičendadRedaktiruida


IrdkosketusedRedaktiruida