Džanni Morandi (ital.: Gianni Morandi), todesine nimi om Džan Luidži Morandi (ital.: Gian Luigi Morandi; sünd. 11 tal'vku 1944, Mongidoro, Italii) om italijalaine pajatai da akt'or.

Morandi Džanni
ital.: Gianni Morandi
Džanni Morandi vn 2007 sügüz'kus
Džanni Morandi vn 2007 sügüz'kus
nimi sündundan jäl'ghe:

ital.: Gian Luigi Morandi

radmižen toižend:

akt'or, muzikant, pajatai, muzikprodüser, produtsent, recording artist

sündundan dat:

11. tal'vku 1944(1944-12-11)[1][2][3] (75 vot)

sündundan sijaduz:

Monghidoro[d], Bologna provints[d], Emilia Romagna[d], Itaalia kuningriik[d][1]

valdkund:

Flag of Italy.svg Italii

sait:

morandimania.it

Commons-logo.svg Morandi Džanni VikiAitas

BiografiiRedaktiruida

Džanni om sündnu Mongidoro-lidnha.

Vl 1970 ühtni Evrovizii-konkursha Amsterdamas, ezini «Occhi di ragazza»-pajonke, oti koumetoštkümnent sijad. Vl 1972 pajatai ühtni ezmäižen kerdan Sanremon muzikfestivalihe «La mia nemica amatissima»-pajonke.

Džanni oli nainu. Hänel nell' lapsed oma olmas: Serena-tütär (1967), Marianna-tütär (om sündnu vl 1969), Marko-poig (om sündnu vl 1974). Tähäsai om Pavel-tütrenpoig (om sündnu vl 1995) da Džon-tütrenpoig (om sündnu vl 2001), Leonard-poiganpoig da Džeims-poiganpoig (vellesed-kaks'jaižed) da Tomas-poiganpoig (om sündnu vl 2009).

DiskografiiRedaktiruida

Al'bomadRedaktiruida

  • 1963 — Gianni Morandi
  • 1964 — Ritratto di Gianni
  • 1966 — Gianni 3
  • 1967 — Per amore... per magia...
  • 1967 — Gianni 4 - Un mondo d'amore
  • 1968 — Gianni 5
  • 1970 — Gianni 6
  • 1970 — Gianni 7
  • 1971 — Un mondo di donne
  • 1972 — Il mondo cambierà
  • 1973 — Jacopone
  • 1975 — Il mondo di frutta candita
  • 1976 — Per poter vivere
  • 1978 — Gianni Morandi
  • 1978 — Old Parade Morandi
  • 1979 — Abbracciamoci
  • 1980 — Cantare
  • 1982 — Morandi
  • 1983 — La mia nemica amatissima
  • 1984 — Immagine italiana
  • 1985 — Uno su mille
  • 1987 — Le italiane sono belle
  • 1988 — Dalla/Morandi
  • 1988 — Dalla/Morandi In Europa
  • 1989 — Varietà
  • 1992 — Morandi, Morandi
  • 1995 — Morandi
  • 1996 — Morandi (uz' versii)
  • 1997 — Celeste azzurro e blu
  • 2000 — Come fa bene l'amore
  • 2002 — L'amore ci cambia la vita
  • 2004 — A chi si ama veramente
  • 2006 — Il tempo migliore
  • 2009 — Canzoni da non perdere
  • 2013 — Bisogna vivere

Mel'hetartujad faktadRedaktiruida

  • Hän om «Bologna Football Club 1909»-futbolkluban himokaclijan.

HomaičendadRedaktiruida

  1. 1,0 1,1 Saksamaa Rahvusraamatukogu, Berliini Riigiraamatukogu, Bavarian State Library et al. Record #119461706 // Integrated Authority File — 2012—2016.
  2. Discogs — 2000.
  3. Bibliothèque nationale de France BnF authorities: اوپن ڈیٹا پلیٹ فارم, платформа відкритих даних, платформа открытых данных, plateforme de données ouvertes, piattaforma di dati aperti, Opendata-Plattform, otevřená data platforma, åben-data-platform, տվյալների բաց շտեմարան, platforma za odprte podatke, plataforma de datos abierta, plataforma de dados aberta, платформа адкрытых дадзеных, платформа на отворените данни, platforma otwartych danych, ашық деректер платформасы, ачык маалыматтарды платформа, açıq məlumat platforması, ochiq ma'lumotlar platforma, açık verilerin platformu, платформа отвореног података, platforma otvorenih podataka, platforma otvorenog podataka, platforma otvorených údajov, πλατφόρμα ανοικτών δεδομένων, platformu atklātā datu, platforma atvira duomenų, platvormi avatud andmete, avoimen datan foorumi, nyílt adatok platformja, პლატფორმა ღია მონაცემები, платформа за отворени податоци, нээлттэй мэдээллийн тавцан, platformă de date deschise, platformo de malferma datumoj, open data platform, плятформа адкрытых зьвестак, Усьтэм даннойёслэн платформазы, асыҡ мәғлүмәт платформаһы, açıq malümat platforması, açıq malümat platforması, ачык малюмат платформасы, öppen dataplattform — 2011.

IrdkosketusedRedaktiruida

  Nece kirjutuz om vaiše ezitegez. Tö voit abutada meile, ku kohendat sidä da ližadat sihe.