Avaita pämenü

Valerii Jakovlevič Leont'jev (ven.: Валерий Яковлевич Леонтьев; sünd. 19. keväz'ku 1949, Ust' Us, Komin Tazovaldkund, Venäman NFST, NSTÜ) om Venäman estradan tetab pajatai.

Leont'jev Valerii
Vladimir Putin da Valerii Leont'jev vl 2014
Vladimir Putin da Valerii Leont'jev vl 2014
radmižen toižend:

pajatai, filminäitleja, muzikankirjutai, runokirjutai, tantsija, akt'or

sündundan dat:

19. keväz'ku 1949(1949-03-19)[1][2] (70 vot)

sündundan sijaduz:

Ust-Usa[d], Komi Autonomous Soviet Socialist Republic[d], Vene NFSV[d], Nevondkundaližiden Socialistižiden Tazovaldkundoiden Ühtištuz

valdkund:

Flag of the Soviet Union.svg Nevondkundaližiden Socialistižiden Tazovaldkundoiden Ühtištuz
Flag of Russia.svg Venäma

avtograf:

Valery Leontiev signature.jpg

sait:

leontiev.ru

Commons-logo.svg Leont'jev Valerii VikiAitas

BiografiiRedaktiruida

Valerii om sündnu Ust' Us-külähä, pedrankazvatajiden kanzha. Vl 1961 sirdi Jur'jevecha, sid' Vorkutha. Vl 1972 ühtni «Песня-1972»-konkursha. Radoi Komin Tazovaldkundan filarmonijan pajatajan. Vl 1981 Valerii ühtni «Ереван-81»-muzikfestivalihe. Vl 1983 hän pästi ičeze ezmäine studine «Муза»-al'bom. Vl 1989 gastrolirui ičeze koncertiženke «Дело вкуса»-programanke Nevondkundalištme Ühtištustme, mugažo Indijadme. Vl 1991 oli «Экстрасенс»-TV-fil'man kitajalaižen roliš. Vl 1994 Valerii Leont'jev tegihe ezmäižen artistan, ken tegi surt edestust (super-šoud) Venämas.

Nügüd'aigan (vl 2018) Valerii om üks kaikiš populärižiš Venäman pajatajišpäi, oleleb TV-oigendusiš. Eläb Majamiš paksus.

DiskografiiRedaktiruida

Stidižed al'bomadRedaktiruida

  1. 1983 — Муза (Muz)
  2. 1984 — Диалог (Dialog)
  3. 1984 — Премьера (Ezmäine ozutez)
  4. 1986 — Дискоклуб 16(Б) (16(b)-diskoklub)
  5. 1986 — Бархатный сезон (Barhatsezon)
  6. 1988 — Я — просто певец (Olen pajatai muite)
  7. 1990 — Дело вкуса (Magun azj)
  8. 1990 — Грешный путь (Grähkhine te)
  9. 1993 — Ночь (Ö)
  10. 1993 — Полнолуние (Täuz'kudan')
  11. 1994 — У ворот Господних (Jumalan verajanno)
  12. 1995 — По дороге в Голливуд (Tel Gollivudhasai)
  13. 1998 — Санта-Барбара (Santa Barbar)
  14. 1999 — Канатный плясун (Kargaidai kanatal)
  15. 1999 — Каждый хочет любить (Kaikutte tahtoib armastada)
  16. 2001 — Августин (Avgustin)
  17. 2003 — Кленовый лист (Vahkeran leht)
  18. 2004 — Ночной звонок (Öine kell)
  19. 2005 — Падаю в небеса… (Lankten taivhaze...)
  20. 2009 — Годы странствий (Kalaidusiden voded)
  21. 2011 — Художник (Pirdai)
  22. 2014 — Любовь-капкан (Armastuz-rida)
  23. 2017 — Это любовь (Nece om armastuz)

Kompiläcijanal'bomadRedaktiruida

  • 1993 — Последний вечер (Jäl'gmäine eht)
  • 1994 — Прикоснись (Kosketagat)
  • 2002 — Птица в клетке (Lind stajas)
  • 2014 — Виновник (Värnik)

HomaičendadRedaktiruida

  1. Person Profile // Internet Movie Database — 1990.
  2. Discogs — 2000.

IrdkosketusedRedaktiruida