Šreja Hošal (beng.: শ্রেয়া ঘোষাল, hindi: श्रेया घोषाल, angl.: Shreya Ghosal; sünd. 12. keväz'ku 1984, Muršidabad, Päivlaskmaine Bengalii, Indii) om indijalaine pajatai.

Hošal Šreja
beng.: শ্রেয়া ঘোষাল
Šreja Hošal vl 2012
Šreja Hošal vl 2012
radmižen toižend:

певица, писательница, актриса, композитор, muzikant

sündundan dat:

12. keväz'ku 1984(1984-03-12)[1] (36 vot)

sündundan sijaduz:

Durgapur[d], Durgapur subdivision[d], Paschim Bardhaman district[d], Burdwan division[d], Lääne-Bengali osariik[d], Indii[2]

valdkund:

Flag of India.svg Indii[3]

sait:

shreyaghoshal.com
papiaghoshal.com

Commons-logo.svg Hošal Šreja VikiAitas

BiografiiRedaktiruida

Šreja om sündnu Muršidabad-lidnha, radnikoičijoiden kanzha. Tat — Indijan atomenergijan korporacijan elektroinžener, mam openui literaturantedajaks. Šreja om otnus muzikha nell'voččes igäspäi.

Vspäi 2015 om lähtnu mehele, Šiladitija Mukhopadhijaja om hänen mužik, hö besedoičihe kümne vot edel naimiželod.

DiskografiiRedaktiruida

Studižed al'bomad
  • 1998 — Bendhechhi Beena
  • 1999 — Ekti Katha
  • 2000 — Mukhor Porag
  • 2000 — Rupasi Raate
  • 2002 — Banomali Re
  • 2002 — Akasher Mukhomukhi
  • 2003 — Jaabo Tepantar
  • 2003 — Swapner Pakha
  • 2006 — Thikana
  • 2006 — Ustad & the Divas
  • 2007 — Krishna Bina Ache Ke
  • 2007 — Kanadau Vitthalu
  • 2008 — Jete Daao Amay
  • 2008 — Mazhi Gaani
  • 2010 — A Tribute to R. D. Burman
  • 2014 — Humnasheen

Pajoiden nimikirjutezRedaktiruida

  • «Devdas» (2002) — «Silsila Ye Chahat Ka» (Armastusen znam), «Bairi Piya» (duetal Udit Narajanke), «Chalak Chalak» (trio Udit Narajanke, Vinod Rathodke), «Morey Piya» (duetal Džaspinder Narulanke), «Dola Re Dola» (trio Kavita Krišnamurtinke, KK:nke)
  • «Himon pimed pol' » (2003) — «Jaadu Hai Nasha Hai» (duet da naižen versii) (duetal Šaananke), «Chalo Tumko Lekar Chale»
  • «Tango Čarli» (2005) — «Ek Diwani Ladki» (duetal Šaanke), «Dheere Dheere» (duetal Sonu Nigamanke)
  • «Krriš» (2006) — «Pyaar Ki Ek Kahani», «Koi Tumsa Nahin», «Big Band Mix» (duetal Sonu Nigamanke), «Chori Chori Chupke Chupke» (duetal Udit Narajanke)
  • «Konz olim vasttanuded» (2007) — «Yeh Ishq Haye» (original versii i remiks)
  • «Vähäižin armastust, vähäižel magijad» (2008) — «Beetey Kal Se»
  • «Koume idiotad» (2009) — «Zoobi Doobi» (original da remiks versii) (duetal Soni Nigamanke)
  • «Uskmatoi armastuz» (2009) — «Kyun» (duetal Šaananke)
  • «Deli-6» (2009) — «Bhor Bhaye»
  • «Mindai kuctas Han» (2010) — «Noor-E-Khuda» (trio Adnan Samike, Šankar Mahadevanke)
  • «Lämoite» (2012) — «Chikni Chameli»
  • «Eli-oli tigr» (2012) — «Mashallah» (original versii i remiks)
  • «Barfi!» (2012) — «Aashiyan» (duet-versii)
  • «Krriš 3» (2013) — «God Allah Aur Bhagwan» (duetal Sonu Nigamanke)
  • «Ram da Lila» (2013) — «Nagada Sang Dhol», «Dhoop»
  • «Išk» (2014) — «Hangover» (duetal Salman Hananke)
  • «Udenke Vodenke» (2014) — «Manwa Laage» (duetal Aridžit Singhanke)
  • «Velled» (2015) — «Gaaye Jaa» (naižversii)
  • «Badžirao da Mastani» (2015) — «Deewani Mastani», «Pinga», «Deewani Mastani»
  • «Ki & Ka» (Naine da mez') (2016) — «Foolishq» (duetal Arman Malike)

HomaičendadRedaktiruida

  1. Person Profile // Internet Movie Database — 1990.
  2. https://timesofindia.indiatimes.com/entertainment/hindi/music/news/I-like-my-father-being-the-boss-in-my-life-Shreya/articleshow/27854121.cms
  3. https://short-biography.com/shreya-ghoshal.htm

IrdkosketusedRedaktiruida